tirsdag 29. april 2014

Sommer i april! - Summer in April!

Fantastisk deilig vær! Varmt. 20 grader C i sola. Jeg går hjemme og vanner blomster og planter! Ute og inne! Jeg er biene som pollinerer chiliplantene! Tomatplantene er også blitt store. Vinduer og verandadør stå åpne. Deilig!

Ute i skauen synger fuglene! I dag hørte jeg for første gang i år bøksanger (vitenskapelig navn: Phylloscopus sibilatrix), lauvsanger (Ph. trochilus) og trepiplerke (Anthus trivialis)! Disse fuglene elsker jeg å høre og se. Det er stort sett sistnevnte du kan se der den har sin akrobatiske flyge- og sangoppvisning! Bøksangeren har en sang som det er lett å gjenkjenne: se for deg en mynt som du stiller på høykant på et bord / glassplate og snurrer rundt. Mynten vil da snurre rundt først sakte så fortere og fortere og til slutt falle til ro på bordet / glassplaten. Da får du en lyd omtrent som sangen til denne fine Phylloscopus-arten. Phylloscopus er ellers en ganske stor slekt med mange fine og relativt små arter. Det er flere arter også her i Norge, hvorav lauvsangeren (Ph. trochilus) er den vanligste. Dette er den vanligste fuglearten i Norge.

 Her har jeg kopiert en side med fuglesang:


***************************

Its fantastic weather! 20 degrees C in the sun. I am watering the plants. Outside and inside the house. I am going inside with a pencil and pollinating the chiliplants! The tomatoplants are being big to.Windows and doors open. Wonderful!

In the woods you can hear the songbirds! Today I could spot Phylloscopus sibilatrix, Ph. trochilus and Anthus trivialis for the first time this year!

Here is a link to hear some bird-songs.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar